Traditioneel komt Sambal Oelek uit Indonesie en wordt gemaakt door rode pepers fijn te wrijven in een vijzel (oelek = ‘wrijven’). De meest gebruikte pepersoort voor de industriële vervaardiging van sambal is de cayenne peper. Deze smalle, puntige vruchten kleuren van groen naar

diep rood. Rood geoogst hebben de peppers een kruidige smaak en zijn ze lekker pittig. De naam Cayenne zou vernoemd ijn naar de Cayenne rivier in Frans Guyane, waar de plaatselijke bewoners dit oude peperras al generatie op generatie kweken.

Productgroepen

Sambal Oelek / Verse sambal
Door de relatief milde smaak is deze sambal bij uitstek geschikt om o.a. soepen, sauzen, snacks en gerechten pittiger te maken. De sambal oelek wordt bereid door cayenne pepers direct na de oogst fijn te malen tot een puree. Om een lange houdbaarheid te garanderen wordt hieraan nog zout, citroenzuur en kaliumsorbaat toegevoegd.  

Verpakkingen

Sambal Oelek kunnen wij u standaard in diverse verpakkingen leveren, waaronder:

  • Emmers van 10 kg tot 15 kg
  • Plastic drums van 215 kg
  • IBC containers van 1.000 kg
  • Flextank van 23.500 kg

Waarom Supperfood?

SupperFood is een professionele producent en flexibele partner om in bovenvermelde productgroepen een private label product voor u te ontwikkelen. Samen met onze ervaren productontwikkelaars en onze BRC-, AIB-, FSCC22000 en/of IFS-gecertificeerde productielocaties, vinden wij ook voor uw merk altijd een passende receptuur en verpakking in de juiste waarde/kwaliteit-verhouding.

Referenties

salling group
DELHAIZE
EDEKA
MIGROS
Superunie
Plus
Plukon
Nestle
Jumbo
Aldi
Albert Heijn

Wat kunnen we voor u betekenen?