SupperFood behaalt het BRC-certificaat 2016

Kwaliteit en voedselveiligheid staan voorop bij SupperFood. Het behouden van het BRC Agents & Brokers certificaat voor 2016-2017 sluit naadloos aan op ons ambitieniveau en onze private label activiteiten in binnen- en buitenland voor toonaangevende retailers en industrieën in de volgende productgroepen:

  • BRC A&B CertificatedKruiden & specerijen (enkelvoudig en mixen),
  • dressings (o.a. koelverse en lang houdbare dressings),
  • sauzen (o.a. satesaus, boemboe, chilisaus, sambal, woksaus en ketjap),
  • maaltijdcomponenten (o.a. gebakken uitjes, seroendeng en geraspte kokos) en
  • pindaproducten (o.a. pinda’s, pindapasta, pindakaas en satesaus).

De afgelopen periode hebben we hard gewerkt om onze processen nog verder te optimaliseren om aan de steeds strengere eisen van BRC te voldoen en voorop te lopen in onze bedrijfstak. Wij danken onze medewerkers, toeleveranciers en dienstverleners (waaronder KTBA en IsaCert in het bijzonder) voor hun bijdrage en zijn zeer trots op het behaalde resultaat.

BRC (British Retail Consortium) Global Standard is een toonaangevend veiligheids- en kwaliteitsnormen certificeringsprogramma dat gebruikt wordt door meer dan 22.000 gecertificeerde leveranciers in 123 landen. Oorspronkelijk is deze kwaliteitsstandaard ontwikkeld door Britse supermarkten ter beoordeling van hun leveranciers. De certificaten worden afgegeven door een wereldwijd netwerk van geaccrediteerde certificatie-instellingen. Veel Europese supermarkten hebben deze richtlijnen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid overgenomen.

Meer informatie over BRC kunt u vinden op www.brcglobalstandards.com.